Stacks Image 106
Wie ben je?

Sophie, een zeer liefdevol en dankbaar wezen.

Jezelf nu en 10 jaar geleden, wat is er veranderd?

Als ik terugblik, dan popt onmiddellijk het jaar 2009 in me op. Een jaar waarin ik mijn transformatie tot de persoon wie ik vandaag ben, begon. Ik heb in dat jaar vooral anders leren kijken naar mezelf en de problemen, zoals ik ze toen noemde. Natuurlijk bracht dit de nodige weerstand en pijnen met zich mee maar stukje bij beetje begon ik te voelen dat dit nieuwe inzicht mij enorm veel rijkdom gaf. Je bent immers dan geen slachtoffer meer, maar de kapitein van je eigen schip. En daar gaat het leven tenslotte om, je creëert je eigen werkelijkheid.

Wat neem je mee uit vorige (werk)ervaringen om het in deze praktijk zo goed mogelijk te doen?

Gezien ik geloof dat je reeds als ziel kwaliteiten en lessen met je meeneemt naar het leven hier op aarde en ik de aarde als dé grote leerschool beschouw, kan ik zeggen dat ik uit iedere leuke als minder leuke ervaring iets meeneem om anderen te inspireren. Voor mij maakt het niet uit wat je hier doet, maar vanuit welke intentie je iets doet. Doe je iets vanuit het hart?

Hoe omschrijven andere mensen jou?

Liefdevol, warm, openhartig, puur, creatief, zorgzaam, optimistisch, toekomstgericht, eerlijk, straalt rust en vertrouwen uit, to the point.

Wat kan jou erg ontroeren (vertederen als schokken)?

Een voetganger die ik laat oversteken, een ouder en kind die samen lachen, onverdraagzaamheid, een mooie bloem langs de weg, het geluid van de bomen, liefdevol aangeraakt worden, inspirerende woorden, een kleurrijk schilderij aanschouwen en ik kan zo eindeloos doorgaan…. Het leven is een aaneenschakeling van Nu-momenten. Tis enkel kwestie van die te pakken en ze volledig te ervaren.

Waarvoor staat het logo bovenaan deze pagina?

Dit logo werd door mij gecreëerd tijdens een creatieve workshop in Frankrijk. In eerste instantie was het gewoon een mandala maar ik heb ze het leven gegeven als logo. Ik had dit van mijn leven nog nooit gedaan en ik kan zeggen dat ik trots ben met het resultaat. Ik heb eruit geleerd dat het echt géén kunst is om creatief te zijn. Zelfs met twee ‘linkerhanden’ kan je ontdekken dat je tot veel meer in staat bent dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden.
Het logo staat voor datgene wat ik in de wereld wil zetten, mijn missie. Meer woorden doen afbreuk aan het resultaat ☺.

Wat maakt het fijn om jou als coach te hebben?

Ik word gedreven door een enorm verlangen naar hoger bewustzijn, vrijheid, authenticiteit en innerlijke stilte voor anderen en voor mezelf. Ik hou ervan de spontaniteit van het moment te pakken, van daaruit gaan we verder op ontdekkingsreis. Het vleugje speelsheid in mij zorgt ervoor dat het creatief proces bij de andere getriggerd wordt.
Het geeft me energie anderen te inspireren om het leven als een grote leerschool te ervaren. Elke pijnlijke ervaring, pijn of situatie in je leven is in feite een kans om als mens te groeien.
Ik vind het fantastisch dat er op dit moment zoveel mensen zijn die, diep van binnen voelen dat dit waar is.

Vanuit het hart

…bedank ik mijn ouders, die me het leven hebben geschonken. Zonder jullie zou ik niet hier zijn.
…bedank ik al mijn leermeesters, zichtbaar als onzichtbaar.
…bedank ik mijn partner Leung en de kinderen voor hun steun en onvoorwaardelijke liefde.